För en hållbar utveckling inom textilbranschen!

Handbok om hållbar utveckling

Denna handbok är en guide för dig som vill ta ett steg närmare en hållbar framtid. Genom att du läser denna bok hoppas jag att du får en inblick i komplexiteten i hela textilkedjan. Att du gör val som är positivt för människor och miljö.

Dessutom önskar jag att du kommer att minska din konsumtion, ta tillvara, vårda och återanvända. Det hänger på dig själv, men jag hoppas att inspirera och ge idéer om hur du kan välja att göra skillnad. 

Vem ska läsa?

Handboken riktar sig till dig som har ett egenintresse i att välja hållbart, du kanske är designer, jobbar som lärare inom textil, på Studieförbund eller till exempel med textilproduktion. Men givetvis passar den även dig som privatperson.

Återförsäljare av boken

Driver du en butik som säljer textilier eller har en bokhandel har du möjlighet att beställa större volym av boken för att sälja till dina kunder.

Det är en lättläst och pedagogiskt uppbyggd handbok i ett trevligt format.

Boken tar upp

  • Fakta kring hållbarhet.
  • Hela kedjan från odling till färdig produkt.
  • Tips och trix kring återvinning och återbruk.

Här kan du beställa min bok

Sagt om boken

Göran Anderson, Utbildningskonsult Textila Material
“Detta är en utmärkt bok som belyser en stor del av den problematik man bör iakttaga vid ett sunt miljötänk. Boken bör ingå i vår grundläggande utbildning av kommande generation.”

Malin Bengtsson Designhuset Ritare AB
“Jag rekommenderar varmt Annikas bok. Vi måste börja ta hand om vår jord och denna bok ger verkligen både inspiration och handfasta råd. Annika har så rätt i att man måste börja med sig själv och att även med små steg tar man sig framåt. Jag skulle vilja se den som en del i undervisningen på våra skolor och jag väntar med spänning på nästa bok.”

 Karen McCarthy designer och klädskapare USA
“Jag har läst boken och Boy you are right!!! Love it, love it hoppas boken kommer ut på engelska.”

Kerstin Johansson
“En bok med tänkvärda tankar och idéer om att använda och återvinna textil för framtiden.” 

Kontaktuppgifter